Falcon Insight er dit sted for updates om basket, regler, dommertegn og meget andet godt.

Basketballregler

Vi giver her et kort overblik over basketreglerne så du som nybegynder i basketverden eller som tilskuer kan starte med at forstå spillet.

Der er fem spillere på på hvert hold samtidig som spiller både forsvar og angreb.

Der spilles i 4 perioder på hver 10 minutter med en pause på 2 minutter mellem 1. og 2., samt 3. og 4. periode.

Spillet starter i 1. periode med et dommerkast, mellem 2 valgfrie spillere i midtercirklen.

Et scoret straffekast tæller 1 point.
En almindelig scoring tæller 2 point.
En scoring bag 3-pointslinien tæller 3 point.

Kampen slutter, når slutsignal lyder i 4.periode. En scoring i slutfasen vil tælle, såfremt bolden er i luften når slutsignalet lyder. Fløjter dommerne en fejl inden eller samtidigt med slutsignalet, skal evt. straffekast afvikles og tælle med i resultatet.

Bliver en kamp stå uafgjort når 4.periode slutter, spilles der 5 minutter forlængelse indtil det ene hold vinder. Mellem forlængelserne er der 2 minutters pause.

Har du brug for det fulde overblik anbefaler vi du læser mere hos Danmarks Basketball Forbund >>.

Børneregler

Basketballreglerne for spillere under 14 år hedder børneregler—de danner grundlaget for overgangen til de regler der spilles efter U14. Reglerne er progressivt bygget op og tilpasset spillernes udvikling og alder – dvs., at reglerne gradvist bliver sværere og tilnærmer sig de regler som voksne spiller efter. I børnereglerne lægger vi også vægt på og tager hensyn til, at spillerne er forskellige, både i deres evner, fysiske udvikling og i deres motivation for at spille basketball. Læs mere om DBBF >>

Falcon træninsprogram

Vi arbejder på at sammensætte forskellige træningsprogrammer til dig der ønsker at fokusere mere. Du kan træne dem alene eller sammen med andre. Klik på navnet på det program du vil øve og find videoer og nærmere beskrivelser. Vi hjælper dig også med at få helt styr på alle basketbegreber og regler.

OVERBLIK Dommertegn

I basket dømmes en kamp ud fra dommersignalerne med hænderne, som afspejler de officielle love. Derfor er det vigtigt at kunne disse signaler for at forstå spillet. Vi har her samlet de mest almindelige dommersignaler.