Trænerside

Aldersrelateret Træning

Basketball er en sport, der udfordrer hurtighed, sætter overblik på prøve og udvikler motorik. I Falcon er det ikke en forudsætning for at spille, at man kan alting, når man starter. Derfor stiller det krav til dig som træner at kunne motivere og udvikle spillere på forskellige niveauer.

I Falcon lærer man det hele lidt af gangen, derfor kan du her finde en masse specifik information og træningsmateriale til børn i alle aldre. Hvis øvelserne er for simple, kan man selv hæve sværhedsgraden ved at inkludere en bold eller to, hvorefter mange af øvelserne uden problemer også kan anvendes til ældre ungdomsspillere.

Team Danmarks nyeste bog om aldersrelateret træning udkom i 2017 og kan downloades gratis her.

Team Danmark har også lavet en bog, som er målrettet den aldersrelaterede træning af børn fra 0. til 6. klasse. Bogen findes i en elektronisk udgave her

Mere inspiration til at arbejde med børns grundlæggende motorik og koordinationstræning (Kroppens ABC) kan fås på YouTube-kanalen ”Motor Skill Learning”.

Flere basketball forbund har også lavet træningskoncepter specifikt til basketball. Et af de bedste er ”Canada Basketball Athlete Development Model”.

DIF Uddandelseshæfter

Du kan finde materialer om selve trænergerningen, hvad du skal have særlig fokus på i forbindelse med træning af børn og unge, idrætsskader og ernæring.

Alle DIF’s uddannelseshæfter kan hentes gratis som pdf-filer.

Et af hæfterne, som er specielt vigtigt for trænere som træner unge mellem 13-18 år, er ”Bliv klogere på de unge”.

FIBA OG WABC

Det internationale basketball forbund (FIBA) og World Association of Basketball Coaches har i 2017 lavet en helt ny hjemmeside, hvor der findes masser af inspiration til træning og udvikling af ungdomsspillere. WABC

Hvert år afholder FIBA en masse trænerclinics rundt om i verdenen. De fleste clinics optages og samles på FIBA’s YouTube-kanal ”Basketball Fundamentals”.

Interessante podcasts

- The Basketball Podcast: Chris Oliver Coaching Conversation with various guest:

https://basketballimmersion.com/podcast/

- Hoop Heads : Coaching Conversation and some NBA talk

http://www.headstartbasketball.com/podcast/